Doğayı ve yeryüzünü korumak, insanlarda çevre bilinci ve farkındalık oluşturmak amacıyla 5 Haziran ‘Dünya Çevre Günü’ olarak kutlanmaktadır.

Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Doğanın korunması ve tahribatın engellenmesi hayati bir önem arz etmektedir. Maneviyatla yoğrulmuş kültürümüzde; “çevreyi, tabiatı, Allah’ın eseri ve emaneti olarak görmemiz” gerektiğine dikkat çekilir. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmak azmiyle, tabiatın maruz kalabileceği her türlü önlemi mutlaka almak zorundayız.

Bu sebeple, bu cennet vatanın evlatları olan bizler, temiz çevrenin bize atalarımızdan miras olarak kalmış olmasından ziyade, bizim gelecek nesillere emanetimiz olması gerektiğinin bilincinde olmalı, bu manada gereken her türlü hassasiyeti göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, bugün dolayısıyla yapılacak etkinliklerin, doğal kaynakların korunması, yeşil, temiz ve güzel bir çevre oluşturulması konusunda toplumsal farkındalığın artmasına katkı sağlamasını temenni ediyor, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutluyorum.