Vali Muammer Erol, Ordu Meslek ve Sanat Eğitim Kursları Merkezi ile Altınordu Halk Eğitim Merkezi öğretmen ve kursiyerlerin eserlerinden oluşan yılsonu sergi açılışına katıldı.

Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen sergi açılışında Vali Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, daire müdürleri, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Serginin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, hayat boyu öğrenmenin, bireyin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla hayatı boyunca katıldığı her türlü öğrenme etkinliğini kapsadığını belirterek, İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak hayat boyu öğrenme çalışmaları kapsamında bu yıl 19 ilçede toplam 6.499 kursta 987 usta öğretici ile 106.600 kursiyerin eğitimlerine devam ettiğini söyledi.

Vargeloğlu, Büyükşehir Belediyesi iş birliği çerçevesinde mesleki, teknik, kültürel ve beceri kursularını barındıran ORMEK’te bu yıl 615 kursta 11.511 kursiyerin eğitim öğretim faaliyetlerine devam ettiğini hatırlatarak, 7’den 70’e her vatandaşa ulaşmayı hedeflediklerinin altını çizdi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan ise yaptığı konuşmada, eğitim ve öğretimin her alanında ve her yaşta insanı geliştirdiğini ifade ederek, kursa katılım sağlayan vatandaşların yoğun bir eğitimden geçtiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından, Vali Muammer Erol ve diğer protokol üyeleri tarfından Ordu Meslek ve Sanat Eğitim Kursları Merkezi ile Altınordu Halk Eğitim Merkezi Öğretmen ve kursiyerlerin eserlerinden oluşan yıl sonu sergi açılış kurdelesi kesildi.

Vali Muammer Erol ve protokol üyeleri sergiyi gezdi. Vali Erol, yapılan el sanatları ile ilgili bilgi aldı kursiyerleri tebrik etti.