Vali Muammer Erol, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Çevre Koruma Haftası dolayısıyla İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa katıldı.

Perşembe İlçesi Yason Yarımadasında gerçekleştirilen programda Vali Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Perşembe Kaymakamı Fatma Turhan Keser, Perşembe Belediye Başkan Vekili Kahraman Yalçın, İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Hüseyin Öztürk, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler hazır bulundu.

Her yıl değişik bir tema ile kutlanan Çevre Haftası 2024 yılında “Hepimizin Bir Dünyası Var” temasıyla kutlanıyor.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Hüseyin Öztürk, ”Hızlı nüfus artışı, hızlı sanayileşme ile beraber artan kentleşme ihtiyacı dünya enerji kaynaklarının hızla tükenmesine neden olmaktadır. İnsanoğlu bu süreç içerisinde doğal ortama bıraktıkları atıklar ile bu atıkların uzun süre kalması sonucu dünyamız kirlenmektedir. Çevre Şehircilik Bakanlığı bu konuyla ilgili sıfır atık projesi başlatmıştır. Projeyle beraber kaynakların israf edilmemesi, etkin ve verimli kullanılnası, atıkların geri dönüşüm kaynağında bertaraf edilerek geri dönüşüm faaliyetlerine ivme kazandırmaktır. Projenin amacına ulaşabilmesi, kamu kurum kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının, yerel yönetimlerin ve tüm halkın ortak çabasına bağlıdır. Vatandaşlarımızdan projeye destek vermelerini beklemektetiz” şeklinde konuştu.

 Program, Milli İrade Ortaokulu öğrencilerinin “Çevre Andını”okumasıyla devam etti.

Daha sonra, Şehit Oğuzhan Arduç Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından çevre ve sıfır atık temalı şiirler okundu. Penbe İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik dinletisi ise programa ayrı bir renk kattı.