NEVŞEHİR-BHA

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kapadokya’nın mutfağının MICHELIN Rehberi 2026’ya dahil edildiğini duyurdu. Bakan Ersoy, gelişmeyi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla kamuoyuna paylaştı.

Ersoy, “Kapadokya’nın eşsiz mutfağı artık MICHELIN Rehberi’nde!” ifadelerini kullanarak, bu adımın Türkiye’nin gastronomi turizminde geldiği noktayı yansıttığını vurguladı. MICHELIN Rehberi’nin Türkiye'deki seçkisinde İstanbul, İzmir ve Muğla’dan sonra Kapadokya'nın da yer alması, Orta Anadolu’nun kadim lezzet mirasının dünya sahnesine taşındığını gösteriyor.

“Gastronomi turizminde Türkiye’nin ulaştığı yüksek seviye bir kez daha gözler önüne serildi”

Bakan Ersoy, mesajında, “Bu gurur verici gelişme, gastronomi turizminde Türkiye’nin ulaştığı yüksek seviyeyi bir kez daha gözler önüne seriyor” dedi.

MICHELIN Rehberi’nin Kapadokya’yı seçkisine dahil etmesinde emeği geçen kurumlara da teşekkür eden Ersoy, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile Kapadokya Alan Başkanlığı başta olmak üzere katkı sunan tüm paydaşlara minnetlerini sundu.

Ersoy açıklamasını, “Kapadokya’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” sözleriyle tamamladı.