
İLHAN KILIÇ/ALMANYA-BHA
Programa Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, Köln Aile ve Sosyal Hizmetler Ataşesi Rukiye Sancar, Gençlik Dairesi Başkan Yardımcısı Ertunç Deniz, Umut Yıldızı Derneği Başkanı Abdülkadir Bağcı, Nuance Humanitarian Başkanı Zehra Tan, Uluslararası Eğitim ve Yazarlar Merkezi Genel Başkanı Kübra Hülya Arıcı Sorrentino, koruyucu aileler ve çok sayıda davetli katıldı.
“Koruyucu ailelik, kalpten kalbe kurulan bir bağdır”
Program, Köln Aile ve Sosyal Hizmetler Ataşesi Rukiye Sancar’ın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından kürsüye çıkan Başkonsolos Ali İhsan İzbul, koruyucu aileliğin sadece fiziksel ihtiyaçların karşılanması değil, aynı zamanda çocuklara sevgi ve güven dolu bir gelecek sunmak olduğunu belirtti. İzbul konuşmasında, “Koruyucu ailelik bir çocuğun kalbine dokunmak, ona ait olduğunu hissettirmek, sevgiyi ve güveni inşa etmektir. Aile yapısını korumak, toplumun teminatı olan çocuklarımızın geleceğini güçlendirmek demektir” ifadelerini kullandı.
Başkonolos İzbul ayrıca, yurt dışında yaşayan Türk çocuklarının kendi kültürleri ve dillerine bağlı kalarak büyümelerinin önemine dikkat çekerek, “Bu anlamlı çalışmaların yaygınlaşmasında emeği geçen tüm STK’lara, gönüllülere ve iş insanlarına teşekkür ediyorum” dedi.
Ataşe Sancar: “Farkındalık için önemli bir adım attık”
Köln Aile ve Sosyal Hizmetler Ataşesi Rukiye Sancar ise konuşmasında bu etkinliğin ilk kez Düsseldorf’ta düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Bugün burada bir araya gelmemiz, toplumsal farkındalığı artırmak adına büyük önem taşıyor. Hazırlık sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Umut Yıldızı Başkanı Bağcı’dan vasiliğe vurgu
Umut Yıldızı Derneği Başkanı Abdülkadir Bağcı da koruyucu ailelik üzerine yürütülen çalışmaları anlatarak, vasiliğin önemine dikkat çekti. Bağcı, “Koruyucu ailelik süreçlerinde çocukların kendi ana dillerinde, kültürel ve dini değerlerine uygun şekilde yetişmesi için vasilerin rolü çok kritik” şeklinde konuştu.
Ertunç Deniz: “Haklar konusunda bilgilendirme şart”
Gençlik Dairesi Başkan Yardımcısı Ertunç Deniz ise Almanya’daki koruyucu ailelerin hakları hakkında bilgi verdi. Deniz, koruyucu ailelerin desteklenmesi ve bilgilendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Koruyucu ailelere teşekkür belgesi
Program sonunda Başkonsolos Ali İhsan İzbul tarafından etkinliğe katılan koruyucu ailelere teşekkür belgeleri ve çiçek takdim edildi. Etkinlik, koruyucu ailelik konusundaki farkındalığın artırılması ve bu alandaki çalışmalara verilen değerin pekiştirilmesi açısından önemli bir adım oldu.
