“Millet Bahçesi” Gebze’ye bayram hediyesi

“Millet Bahçesi” Gebze’ye bayram hediyesi

KOCAELİ-BHA

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Anne Şehir Merkezi Günebakan Diyetisyeni Melek Akbulut, bayram sofralarında dikkat edilmesi gereken püf noktaları anlattı.

“Tuz ve baharatı sınırlayın”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Anne Şehir Merkezi Günebakan Diyetisyeni Melek Akbulut, Kurban Bayramı’nda sağlıklı ve dengeli beslenmenin püf noktalarını anlattı. Akbulut, sindirimi rahatlatmak ve hazmı kolaylaştırmak adına öğünlerden önce sirkeli su içilmesini tavsiye ederken, et ürünlerinin yanında mutlaka C vitamini içeren sebzelerin tüketilmesi gerektiğini belirtti. Tuz ve baharat kullanımına dikkat çeken Akbulut, özellikle sofrada ekstra tuz kullanımından kaçınılması gerektiğini vurgulayarak, “Yemek pişerken eklenen tuz yeterlidir, fazlası şişkinlik ve ödem yapabilir” dedi.

“Tatlı tercihini hafif olandan yana yapın”

Besinlerin iyi çiğnenmesinin önemine değinen Akbulut, yiyeceklerin boza kıvamına gelene kadar çiğnenmesinin hem tokluk hissini uzattığını hem de kan şekeri dengesini koruduğunu ifade etti. Tatlı tüketiminde ise sütlü ve meyveli tatlıların tercih edilmesini önerdi.

“Dengeli beslenerek sağlıklı bir bayram mümkün”

Diyetisyen Melek Akbulut, “Bu küçük ama etkili adımlarla bayramda da sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzeni kurabilirsiniz” diyerek, bayramın hem lezzetli hem de bedene zarar vermeyen şekilde geçirilebileceğini hatırlattı.